Welk soort video's kan ik maken voor mijn bedrijf?
14 april 2020 

Welk soort video's kan ik maken voor mijn bedrijf?

In deze video en in dit artikel geef ik je verschillende ideeën mee over welke video’s je nu precies kan maken voor jouw bedrijf. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos en je kan zo creatief gaan als je maar wil, maar ik geef je alvast enkele vaste waarden mee.

Inhoudsopgave:

[[showindex]]

Waar zitten er gaten in de verkoopfunnel?

We zagen aan de hand van de digitale verkooptrechter dat bepaalde type video’s beter geschikt zijn dan andere, naargelang de plaats van je lead in de trechter. Zo is het niet aangeraden om een lange klantengetuigenis te verspreiden op sociale media met advertentiebudget. Iemand die nog nooit van jouw business of jouw product gehoord heeft, zal in eerste instantie geen flauw idee hebben waarover jouw video gaat, en dus simpelweg niet willen kijken.

Begin met te kijken naar je huidig verkoopproces en kijk waar de gaten zitten. Krijg je maar weinig nieuwe leads binnen? Dan moet je werken aan de bovenkant van de trechter. Dat kan bijvoorbeeld een korte promotionele video zijn voor jouw producten of diensten, die je met behulp van advertenties op de sociale media verspreidt.

Je kan ook nieuwe leads aantrekken door gevonden te worden op YouTube. Mensen gaan tegenwoordig heel vaak naar YouTube voor snelle antwoorden op hun vragen. Hoe gebruik je een bepaald programma? Wat is de gebruikservaring van een bepaald product waarin je geïnteresseerd bent? Als jij op dat moment een antwoord kan bieden op hun vraag dankzij een instructievideo of een product recensie video op YouTube, dan heb je hun aandacht! Een YouTube kanaal aanmaken en daarop jouw video’s plaatsen is trouwens volledig gratis.

Een youtube kanaal aanmaken is gratis!

Een YouTube kanaal aanmaken is gratis!

Trek nieuwe aandacht aan en blijf top of mind met dezelfde video content

Je kan diezelfde video’s ook op je website plaatsen onder de vorm van blog, of de video versie, een ‘Vlog’. Persoonlijk raad ik aan om de video te plaatsen op je blog, en daarbij ook de volledige inhoud in tekstvorm. Dit specifiek om beter gevonden te worden in Google. Een normale mens zal de video wel bekijken, maar hij zal terechtkomen op jouw blog dankzij de zoekwoorden waarop hij zocht die ook in jouw tekst staan.

Deze blogartikels kan je dan ook weer via je e-mailmarketing naar je mailinglijst sturen om zo ook bij hen in de aandacht te staan en dus Top of mind te worden.

Verstuur je videocontent via email naar je contacten.

Verstuur je videocontent via email naar je contacten.

Als jij veel fysieke producten verkoopt, zeker als het niet je eigen producten zijn, is het een goede idee om product recensie video te maken, waarin je je ervaring over het product deelt. Lever je bepaalde diensten? Maak dan video’s over kleine zaken die iemand zelf kan aanpakken. Zoals: Hoe plaats ik een nieuwe autoband? Hoe schrijf ik een goed CV? 5 oefeningen om te ontstressen. Hoe onderhoud ik mijn gazon? Enzoverder.

 

Je kan ook een groter bereik bekomen door interviews af te nemen met experts. Als jij iemand interviewt uit een aanleunde sector, kom je zo in aanraking met de achterban van die expert. Zo kan je als garagist bijvoorbeeld een expert in de wegcode interviewen over veel gemaakte fouten op de baan.

Er zijn heel wat video’s waar op je organisch gevonden kan worden. Dit betekent zonder het gebruik van advertentiebudget. Deze video’s doen niet enkel dienst bovenaan de trechter voor wie jou nog niet kent, maar ze zijn ook waardevolle content voor wie jou wel reeds kent en wekelijks of maandelijks jouw e-mails ontvangt. Voor hen zijn deze video’s steeds weer bevestiging van jouw expertstatus en blijf je top of mind.

Maak instructievideo's en wordt ontdekt op Youtube!

Maak instructievideo’s en wordt ontdekt op Youtube!

 

Webinars staan trouwens nooit volledig bovenaan de trechter. Je gaat niet zonder aankondiging plots een webinar geven op je sociale media. Er is hier steeds een stap vooraf, zoals een advertentie of aankondiging aan je mailinglijst.

 

Verzilver de aandacht die je krijgt met je video’s

Welke video’s je ook beslist om te maken, zorg dat er altijd een logische funnel achter zit. Een logische trechter dus, waaruit uiteindelijk klanten voortkomen. Maak niet ‘zomaar’ eens een filmpje om op je sociale media te gooien. Zorg dat geïnteresseerden aangespoord worden om jou en jouw aanbod verder te gaan ontdekken. Als je de aandacht trekt, en je krijgt ze ook effectief, probeer die dan ook te verzilveren! Dat kan zijn onder de vorm van een inschrijving op je mailing lijst, het maken van een afspraak, een effectieve aankoop van een product of een bezoek aan je winkel. Als kleine onderneming moet je niet doen aan ‘branding’ zoals de grote merken, en simpelweg overal je naam laten zien, maar moet je een geïnteresseerde een concreten uitvoerbare volgende stap kunnen aanbieden.

 

Een belangrijke opmerking: zorg dat je steeds zelf in beeld komt. Jij bent de expert in je vak, en je moet dan ook een gekend gezicht worden. Ga je soms op reis en post je foto’s op Facebook? Kijk dan eens waar het meeste reacties op komen: een foto van berglandschap, of een foto van een berglandschap waar je zelf ook op staat? Mensen zien graag mensen, dus komt zeker zelf voor in je video, dit zal een énorm verschil in aandacht voor jouw video’s betekenen.

Beelden met mensen in krijgen meer aandacht dan zonder.

Beelden met mensen in krijgen meer aandacht dan zonder.

 

Er zijn een aantal type video’s die je specifiek kan inzetten om onmiddellijk impact te hebben op je verkoop en conversie. Hiermee werk je aan de onderkant van je verkooptrechter, en overtuig je leads om tot de aankoop over te gaan. Bekijk hiervoor de video: 7 video’s die je verkoop boosten!

 

Over de schrijver
Bert Vermeersch is Video Marketeer en helpt KMO's meer klanten aan te trekken met Video Marketing. Hij filmt zelf heel wat van de professionele video's en geeft video opleidingen aan bedrijven waardoor medewerkers zelf video's leren maken.
Reactie plaatsen

Zoeken in onze video marketing blog?

Alle categorieën op deze video marketing blog
arrow_drop_up arrow_drop_down